Polenul crud este considerat unul din cele mai complete alimente
fiind un adevarat miracol oferit de natura intrucat detine numeroase
efecte terapeutice fiind parte esentiala din plante.
Este
considerat un aliment echilibrant datorita faptului ca in polen se
gasesc toti micronutrientii atat de importanti pentru sanatatea noastra
si care lipsesc din alimentele moderne mult procesate. De altfel este
una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale, in mare parte sub forma de aminoacizi
care se absorb direct fara ca organismul nostru sa fie supus la
eforturi suplimentate care duc la uzura. Vegetarienii sau persoanele
care tin post pot considera polenul ca o importanta sursa de proteine
care poate fi inclusa in dieta zilnica.
Polenul
crud este recomandat in ameliorarea si tratarea urmatoarelor afectiuni:
regenerarea floresi intestinale, energizant, diminuant al starilor de
oboseala cronica, previne unele tipuri de cancer.
In medie, polenul poliflor contine: 24% proteine, 4.8%lipide, 28%glucide, 13% fibre,
intrecand multe alimente cum ar fi carnea, oul sau branza, toate
acestea pentru a reada optimismul si vitalitatea. Detine unele dintre
cele mai apreciate vitamine, A si E, aceastea regasindu-se in mari cantitati in polen, impreuna cu complexul de vitamina B, fiind considerat un aliment esential produs de albine.
Dozele recomandate:
Copii: 1 lingurita (5 gr) pe zi
Adulti: 1 lingura (15 gr) pe zi.
Polenul
crud se pastreaza la congelator, la temperaturi cuprinse intre -5 si
-18 grade Celsius pentru a-si mentine intacte toate proprietatile si se
scoate ori de cate ori este nevoie pentru a fi consumat. Datorita continutului minim de apa, acesta nu ingheata.Gustul polenului este unul foarte placut, dulce amarui, obtinut din zone nepoluate.
Pretul este pentru 500 gr.