Mierea cu fructe de aronia - beneficii si proprietati

19.12.2019

Aronia (sau aronic) este un abrust originar din America de Nord ale carui fructe se numesc: fructele de aronia. Fructele de aronia au culoare mov inchis spre negru, iar gustul lor este unul astringent si chiar amar cand acestea sunt proaspat culese, asemanator cu cel de coacaze negre. Gustul amar al fructelor de aronia se diminueaza simtitor dupa ce acestea au fost pastrate la congelator.
Aceste fructe sunt renumite pentru concentratia mare de vitamine, antioxidanti si substante nutritive benefice pentru sanatate. De asemenea sunt recunoscute pentru proprietatile de fixare a vitaminei C in organism asta datorita Vitaminei P care se gaseste in fructele de aronia in cea mai mare cantitate comparativ cu alte fructe fiind strans legata de vitamina C careia ii asigura absorbtia perfecta.
Aflate in amestec, mierea cu aronia reprezinta un leac complet cu un efect tonic general bogat in vitaminele: A, B2, B6, B9, C, E, Q si P si minerale precum mangan, iod si fosfor.

Ce proprietati are mierea cu fructe de aronia ?

  • Vitaminizeaza si energizeaza organismul
  • Intareste sistemul imunitar datorita continutului mare de vitamine, in special C si P.
  • Are un puternic efect antibacterian fiind benefica in tratarea racelilor si infectiilor provocate de acestea.
  • Previne procesul de imbatranire si neutralizeaza radicalii liberi scazand potentialul acestora de a dauna celulelor sanatoase din organism.
  • Este un bun aliat in tratamentul problemelor gastice datorita efectului antioxidant al fructelor de aronia care au rol protector asupra leziunilor gastice.
  • Are efect detoxifiant fiind un bun aliat in curele de detoxifiere care in timp pot dauna corpului nostru.

Cu toate ca exista studii care confirma ca fructele de aronia sunt benefice in tratamentul celulelor canceroase si pe multe site-uri gasiti aceasta informatie, nu se recomanda evitarea tratamentului medical specific acestei boli sau inlocuirea lui cu consumul de fructe de aronia.


Gustul si aspectul mierii cu fructe de aronia.
Mierea cu aronia are un gust dulce care tinde usor spre amarui sau astringent datorita fructelor specifice, iar aspectul acestui mix este unul mov inchis spre negru avand densitatea asemanatoare cu cea a gemului.

Cum se poate consuma mixul de miere cu aronia?
Consumul amestecului de miere cu aronia este recomandat sa se faca dimineata, cate 1 lingurita pe zi. Se poate consuma si in mod tartinabil avand consistenta asemanatoare cu cea a gemului.

De unde cumparam miere cu aronia si cum o pastram ?
Fiind un produs natural si cu continut de miere, trebuie achizitionat din sursa sigura respectiv de la apicultor, evitand intermediarii sau supermaketurile unde produsele pot contine conservanti sau alte adaosuri.
Mierea cu aronia de la Stupina ApiVio - www.apivio.ro - este intotdeauna proaspata si preparata cu drag. Este un amestec blenduit fiind disponibil atat la borcan de 850 gr cat si la cel de 350 gr. Livram gratuit in Cluj-Napoca si Floresti sau prin curier in alte localitati.
Mierea cu aronia se pastreaza la frigider fiind un mix 100% natural care nu contine conservanti, iar daca este tinuta la temperatura camerei poate fermenta sau o parte din proprietatile acesteia se pot diminua.

Ce contraindicatii are consumul de miere cu fructe de aronia?
Mixul de miere cu aronia trebuie consumat cu prudenta de catre persoanele care prezinta alergii la produsele apicole sau la fructele de aronia. Femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa consulte medicul specialist inainte de a consuma acest produs.

miere cu fructe de aronia
miere cu fructe de aronia
miere cu fructe de aronia
miere cu fructe de aronia