Întrebări frecvente
De ce sa cumpar de la Stupina ApiVio ?
Cumparand de la noi alegeti sa consumati produse apicole direct de la apicultor, in stare naturala si cu numeroase beneficii pentru sanatate. Suntem producatori locali, iubim albinele din 1997 si ne ocupam cu drag sa va oferim cele mai bune produse apicole. De asemenea tot noi ne ocupam si de livrarea comenzilor.
Produsele apicole din Stupina ApiVio sunt 100% naturale ?
Da, toate produsele noastre sunt 100% naturale, din productia proprie si le livram exact asa cum acestea se gasesc si in stupi. Suntem producatori apicoli de miere, polen si propolis si detinem inregistrare sanitar-veterinara pentru productia si vanzarea produselor apicole.
Preparatele apicole pentru intarirea imunitatii sunt 100% naturale?
Da si nici nu contin conservati. Motiv pentru care trebuie neaparat sa fie tinute la frigider chiar daca nu au fost desfacute. Toate preparatele apicole sunt pregatite inainte de a fi livrate astfel incat acestea sa fie proaspete atunci cand ajung la client. Fructele destinate amestecurilor le mentinem congelate astfel incat acestea sa isi pastreze toate proprietatile.
De unde provin fructele folosite in preparatele apicole ?
Fructele de catina si aronia pe care le folosim in preparatele apicole sunt provenite din culturi certificate ecologic, iar merisoarele si mugurii de brad sunt culese din muntii Apuseni din zone nepoluate.
Este normal ca mierea sa cristalizeze dupa un timp?
Da, cristalizarea este un fenomen specific mierii de calitate si care se produce la majoritatea sortimentelor fara sa influenteze calitatea mierii ca si aliment. Unele sortimente de miere cristalizeaza mai greu, cum ar fi mierea de salcam sau mierea de munte, iar altele mai usor; mierea de rapita, mierea poliflora.
Care este diferenta intre mierea de la Stupina ApiVio si cea din supermarket?
Mierea noastra este din propria stupina deci produsa in tara noastra comparativ cu majoritatea mierii din supermarketuri care desi are un pret mai mic pe eticheta sunt mentionate de fapt amestecuri de miere provenite din diferite tari cum ar fi China si altele.
Culoarea mierii poate fi diferita fata de cum apare in poza de pe site ?
Da, intrucat practicam stuparitul pastoral si deplasam stupii in diferite zone (de obicei ii impartim in 3-4 locatii) pentru valorificarea culesurilor si obtinerea mierii, aceasta poate avea culori care sa difere; mai inchisa sau mai deschisa depinzand si de polenul sau de florile pe care albinele le viziteaza in zona in care le-am deplasat, acestea oferind mierii o culoare mai pronuntata sau mai transparenta.
Mierea de salcam are culoare alba verzui sau poate fi si galben deschis ?
Mierea de salcam provenita din masivele de salcam unde polenul lipseste datorita solului mai nisipos are o culoare alb verzuie insa mierea de salcam obtinuta din stupii deplasati in zonele montane are o culoare mai galbuie datorita faptului ca albinele valorifica si putin polen provenit din alte flori concomitent cu nectarul din florile de salcam.
Mierea de padure (munte) este inchisa la culoare?
Garantam integritatea comenzilor expediate prin curier ?
Intrucat nu putem garanta integritatea coletelor expediate prin curier din cauza manipularii de cele mai multe ori defectuoase de catre firmele de curierat suntem alaturi de clientii nostri in cazul in care apar probleme legate de spargerea borcanelor sau deteriorarea produselor/coletelor si garantam inlocuirea produselor afectate de transportul defectuos prin curier trimitand a doua zi produsele inlocuite pe cheltuiala noastra. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne sunati si sa ne trimiteti o poza cu intamplarea nefericita si facem rapid tot ce tine de noi ca sa remediem problema.
Sunt sigure produsele apicole de la Stupina ApiVio ?
Amestecul din miere cu catina este foarte lichid. De ce?
Mierea cu fruct de catina este un amestec mai lichid datorita sucului abundent prezent in fructul de catina, ceea ce face intregul amestec mult mai lichid comparativ cu mierea prin blenduire. Mentionam ca preparatul din miere cu catina este facut cu miere cristalizata (neprocesata termic), iar rezultatul este un amestec delicios si 100% natural.
Culoarea mierii poate fi diferita de la o comanda la alta?
Da, intrucat practicam stuparitul pastoral si deplasam stupii in
diferite zone (de obicei ii impartim in 3-4 locatii) pentru
valorificarea culesurilor si obtinerea mierii, aceasta poate avea culori
care sa difere; mai inchisa sau mai deschisa depinzand si de polenul
sau de florile pe care albinele le viziteaza in zona in care le-am
deplasat, acestea oferind mierii o culoare mai pronuntata sau mai
transparenta.
Cristalizarea inegala a mierii. Este posibil pentru o miere naturala?
Se poate intampla ca mierea sa cristalizeze inegal in anumite cazuri. In cazul mierii cumparate de la noi acest lucru se poate intampla numai in cazul in care am deplasat stupii la un cules care nu a fost asa de abundent incat sa putem extrage acea miere (spre exemplu zona montana) si am mutat la alt cules in alta zona (campie) unde albinele au vizitat si alte tipuri de flori, iar la final am extras mierea produsa in cele doua locatii, rezultand un amestec de miere produs in locuri diferite care datorita florilor diferite, cristalizarea mierii ajunge sa se faca inegal intrucat mierea din zonele montane poate cristaliza mai greu, iar cea din zonele de campie mult mai usor.